Kapten klänning och Michael Jackson

Publicerad av

Kapten klänning heter egentligen Göran Lindberg och var en tidigare jurist och polischef, med fokus på genus och kvinnors rättigheter. Han föreläste runt om i landet om sexuella trakasserier och våld mot kvinnor. På fritiden våldtog han flickor. Han misshandlade, förnedrade, köpte och sålde unga kvinnor i åldrarna 13-16 år. Han var speciellt intresserad av sadism och många av flickorna fick svåra fysiska skador, förutom de psykiska skadorna. Göran dömdes 2010 till 6 års fängelse och släpptes ut i friheten år 2014.

Michael Jackson är en av historiens största och mest framgångsrika musikartister, med flera miljoner sålda skivor. Han har fans i hela världen och otaliga tophits under flera årtionden. Michael hade också sex med barn. Hans specifika intresse var vita smala pojkar mellan 10-13 år.

Michaels intresse av sex med barn styrde hela hans liv. Alla detaljer var noga genomtänkta och organiserade för att han skulle kunna få tillgång och ostört kunna ha sexuella relationer med barnen. Allt från hur han betedde sig, till metoderna för att vinna föräldrarnas (och pojkarnas) förtroende.

Neverland ranch är en privatbostad kombinerat med en nöjespark och ett stort zoo. Michael brukade spela barnslig och manipulera föräldrarna att han ville vara deras barns kompis. Sen bjöd han med hela familjen hem till ranchen, vem skulle säga nej? Världens största popartist, barnens favorit och han vill vara kompis med just dem! En dröm blir sann!

Ett sexuellt rovdjur är en person som hela tiden letar möjligheter att få tillgång till offer som den kan utnyttja sexuellt. Med våld, om det behövs. Graden av sofistikation varierar från person till person, beroende på sexuellt intresse och ekonomi. Allt från att slita in någon i en buske och med våld och hot tvinga till sig ett samlag, till att långsamt bygga upp ett förtroende med sitt offer och genom manipulation genomföra olika sexuella handlingar, till exempel bygga en nöjespark.

I början av november 2019 berättar Göran i en intervju att han han startat en hästgård i Småland, där ett 50-tal tjejer deltar. Det är tjejer som är intresserade av hästarna, allt ifrån en flicka i 6 års åldern till lite äldre tjejer som kommer dit med egen moped.

Drygt hälften av människorna som bor i området beskriver Göran som en noggrann man som de kan lita på. Göran berättar att: ”Jag är ungdom. Jag känner mig ung”. Göran får frågor om han ångrar sina brott. Göran hävdar sin oskuld och säger att inte känner någon ånger. Vården Göran fick på fängelset var samtalsterapi i kombination med medicinering som ska minska sexualdriften, samtalen är utformade så att han ska ges möjlighet att avvärja impulser att begå sina sexbrott. Göran menar att vården han fick på fängelset var meningslös. Och det har han rätt i.

Det finns idag inget botemedel mot sexuell rovdrift. Det enda fokus samhället bör göra är att skydda andra människor från personer som Göran och Michael, genom att spärra in dem på livstid.

Jonas Wahlin

Opinionsbildare

Svensk Opinionsbildning i Toppklass

Källa: https://www.expressen.se/nyheter/krim/kapten-klannings-nya-liv-kanner-mig-ung/

Källa: https://ridenews.se/nyhet/valdtaktsdomde-polischefen-driver-nu-stall-dar-ett-femtiotal-ungdomar-rider/

Källa: https://en.wikipedia.org/wiki/Leaving_Neverland

Källa: https://www.svtplay.se/leaving-neverland

Källa: https://en.wikipedia.org/wiki/Sexual_predator

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *